Aisha lastenkoti

Aisha lastenkoti

Aisha lastenkoti tuo turvaa ja suojaa sitä vaille jääneille lapsille. Se sijaitsee Lohjalla, luonnonkauniilla alueella, lähellä linja-autoyhteyksiä ja asuinalueen omaa uimarantaa. Aisha on arabiankielinen sana, joka tarkoittaa suomeksi ”hän joka elää”.

Aishan lastenkodissa lapsi saa ympärivuorokautista lastensuojelupalvelua kasvatuksellisella, kuntouttavalla ja kulttuurisensitiivisellä otteella. Paikka on seitsemälle 12-18-vuotiaalle nuorelle, pääasiassa pitkäaikaissijoitukseen. Aishan erityisenä vahvuutena on monikulttuurisuus, joka auttaa tukemaan jokaisen nuoren kasvua osaksi yhteiskuntaa oman kulttuurinsa omaavana yksilönä. Kasvatuksessa Aishassa huomioidaan nuoren kulttuuri-identiteetti korostaen vastuunottoa, sosiaalisuutta sekä itsenäistymistä.

Vanhemmat ovat alusta alkaen mukana yhteistyössä ja molemminpuolisia vierailuja tehdään mahdollisuuksien mukaan.

Lastenkoti Aishan henkilöstö koostuu seitsemästä eri taustaisesta ja eri kieliä puhuvasta sosiaali- ja/tai terveyden huoltoalan työntekijästä. Se on pääasiassa lapsille ja nuorille, joita ei voida tai joita ei ole tarkoituksenmukaista hoitaa perhehoidossa tai muunlaisin tukitoimin. Kaikki sijoitukset tarkastellaan tapauskohtaisesti ja sijoituksen kesto vaihtelee sopimuksen mukaan. Kriisisijoitukseen hakeutuvia lapsia ja nuoria ympäri Suomea otetaan vastaan tarpeen mukaan, talon kokonaistilanteen sen salliessa. Aishassa voidaan toteuttaa myös tuettua perhehoitoa lyhyinä jaksoina.

Logo

Tukisatama on sosiaalialan palveluita tarjoava yritys. Yrityksemme tavoitteena on tukea niitä maahanmuuttajataustaisia, jotka kokevat kotoutumisessaan erilaisia ongelmia ja haasteita.

Yhteystiedot

044 200 3285
info@tukisatama.fi

Sitratori 3, 4. kerros
00420 Helsinki